tiistai 16. huhtikuuta 2013

the Horrible Tower of Eiffel

Munhan ei pitänyt tehdä tätä postausta noin kaksi viikkoa sitten, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt kun olen muutama tunti sitten onnistuneesti palauttanut puolityhjän pääsykokeen ja eilen laittanut eteenpäin maailman typerimmän (vaikeimman) ennakkotehtävän, niin mulla on kaikki maailman aika kirjoittaa blogia (ainakin melkein). Tässä tulee siis aika tiiviillä välillä ainakin kaksi postausta _lupaan_sen_.

Pääsiäislomahan alkoi siis 23.3., jolloin suuntasin vähän nukutun yön jälkeen tekemään tarveostoksia Trieriin yhdessä Sannin ja Elsin kanssa. Tarkoituksena oli siis löytää uusia rytkyjä Pariisin matkalle ja niitä myös löytyi. Olenkin jo tehnyt niistä postauksen. Loppuilta lötkötettiin Elsin kanssa meidän sohvalla katsomassa VoF:ia ja mässäämässä hedelmäsalaattia. Seuraavaan torstaihin asti mun päivät koostui oikeastaan nukkumisesta, leffoista, tuottaja2020:sta ja syömisestä.

Torstaiaamuna sitten kokoonnuttiin minä, Sanni, Iida ja Sanna Garelle ja napattiin juna kohti Pariisia. Pienten lippujäslinkien ja parin tunnin puksuttelun jälkeen oltiinkin perillä koleassa Pariisissa. Eka päivä meni pitkälti siihen, että etsittiin meidän hotelli ja käytiin ostamassa aamupalat ym. ruokaa juhlapyhille, jota voitiin sitten huoneessa napostella. Ainiin ja käytiin me tutkimassa Sacre Cour myös!


Perjantaina otettiin suunnaksi Eiffeli. Sattui onneksi tosi aurinkoinen päivä, joten se parin tunnin odottelu ei ollut ihan hanurista ja "hodarit" lämmitti mukavasti sormia. Mietittiin myös, miksi Pariisin yleisövessat (ne tönöt kadun varressa) on semmoisia itsehuuhtelevia, joiden takia yhden ihmisen asiointiin menee hirvittävän pitkä aika. Onneksi kukaan ei ottanut videomateriaalia siitä Eiffelin hissistä, koska joku allekirjoittanut akrofobikko saattoi olla hieman hermona sen metallihäkkyrän kestävyydestä.

Huipulla tuuli ja tulin sieltä alas ihan sillä hissillä, vaikka kanssaeläjöni halusivatkin välttämättä kulkea sen matkan jalkaisin. Sitten kun kaikki olivat turvallisesti maastoutuneet niin minä päätinkin ottaa hatkat ja suuntasin riemukaarelle muiden koittaessa päättää, mitä ne päivältä.n halusivat. Riemukaari oli..noh, se on hieno kaari, muttei siellä nyt ihan hirveästi saa aikaa vietettyä (jossei päätä jonottaa sen huipulle pällistelemään maailmaa).

Riemukaarelta jatkoin katselemaan Notre Damea ja se oli oikeasti ihan superhieno! Harmi vaan että pitkänperjantain kunniaksi sinne ei saanut sytytellä kynttilöitä, koska se on yksi kohokohdista katolilaisissa kirkoissa. En kuitenkaan valita meinaan satuin olemaan siinä alttarin vieressä juuri sopivasti, kun pitkänperjantain jumis alkoi. Oli aikas hienoa ja erilaista, kun vertaa suomen toimintaan. Ensinnäkin ihan aluksi parikymmentä pappia(?) heittäytyi mahalleen siinä silmien alla ja se laulu...ahhh se laulu! Ja oli se itse kirkkokin todella hieno ja porukkaa oli enemmän kuin pipoa.

Lauantaina meidän main thing oli Louvre. Alunperin se ei kyllä minun matkasuunnitelmaan edes sisältynyt, koska olisin halunnut Disneylandiin, mutta yksin siellä ei olisi ollut ketään mua pakottamassa niihin kiepsuttimiin, joten skippasin. Mona Lisa on siis nähty, samoin moni muu kuuluisa taideteos ja myös moni vähemmin kuuluisa luulisin. Parhaiten mieleen jäi se brutaali taulu, jossa leijona oli riistänyt vauvan äitinsä tissiltä ja roikotti sitä jalasta suussaan. Hyh. Louvresta jatkettiin sitten jalan pitkin Champ d'Elyseetä kohti Riemukaarta. Myöhemmin illalla oli tarkoitus mennä jokiristeilylle, mutta kätevästi missattiin se viimeinen paatti kahdesta syystä: a) jollakin meni tukan laittamisessa vuosi ja b) pommiuhan takia se suoraan laiturille mennyt portaikko oli suljettu. Tuli siis koettua pommiuhkakin. mun listalta taitaa puuttua enää hmm...oikea tornado ja hyökyaalto, kun tässä olen jo hirmumyrskyn, maanjäristyksen ja tuon pommiuhan kerännyt? päädyttiin siis syömään johonkin Notre damen kupeessa olleeseen amerikkalaisraflaan loppu illaksi.

Sunnuntaina käytiin vielä pikaiseen katsomassa Moulin rouge ennen junaan juoksemista.

Maanantain ja tiistain vietin taas visusti vällyjen välissä ja telkkari kaverinani. Keskiviikkona kävin poimimassa lentokentältä mukaan Sannin. SIIS THE SANNIN, jonka kanssa sähellettiin viimevuonna pitkin Manhattania! Keskiviikkona ei ihan hurjasti saatu aikaan, käytiin ruokakaupassa ja leffassa. Torstaina sää suosi meitä, joten päätettiin ajoittaa meidän Metziin suuntautunut matka sille päivälle. Metzissä oli nättiä ja aurinkoista ja mukaan tarttui liikaa tavaraa vaatekaupoista, mutta sainpahan viimein mun piksuihin matchaavan alaosan. Kokeiltiin myös italialaista pikaruokaa (ei taevi kokeilla toiste, eikä tarvi muiden kokeilla koska me tehtiin se). Lähdettiin luxiin joskus viiden jälkeen..tai niinhän me luultiin. Takaisin tulomatkaan saatiinkin tuhlattua 3,5h sen normaalin n. tunnin sijaan. Saatte arvailla rauhassa syitä tälle.

Perjantaina käytiin sitten kiertämässä luxia. Ekana käytiin Paulissa lounaalla ja siitä jatkettiin kultaisen ladyn kautta st. Michael'siin, joka voi jollekin olla tuttu tv:stä viimesyksyn tapahtumista johtuen. Sieltä sitten lähdettiin Casematesille, joka on siis espanjalaisten rakennuttama luolastokompleksi, jota on hyödynnetty sotatarkoituksissa ja nykyään se kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Jos haluaa kunnon reisitreeniin niin sinne!

Illalla käytiin vielä leffailemassa vähän kokeilumielellä. Ensin syötiin coyotesissa ja sitten mentiin katsomaan Warm bodies, josta molemmilla oli vähän semmoinen "tää tulee olemaan surkea" -fiilis trailerin ja selosteen perusteella. Se kuitenkin yllätti positiivisesti. En tosin tajua, mikä pakkomielle jenkeillä on juuri nyt tunkea jokaiseen leffaan Brucea! Sitä oli myös the Place beyond the pinesissa ja Warm bodiesissa tärähti soimaan Dancing in the dark. Ei mulla mitään sitä vastaan ole, mutta osaan ne biisit niin hyvin ettei se idea musiikista "taustalla" toimi. KIITTI ÄITI TÄSTÄ.

Lauantaina käytiin sitten Trierissä shoppailemassa ja nauttimassa saksalaista perinneruokaa. Löydettiin listalta vähän ihmeellisen kuuloinen annos, jonka Sanni nappasi. Vähän proteiinia poskeen, eli kanaa, possua, nautaa ja munaa kera perunoiden. Päädyttiin myös paikkoihin, joissa en ole ollut sitten syyskuun ja vieläpä ihan vahingossa. Siellä me oltiin Rooman valtakunnan ajalta olevalla kentällä, jota reunustaa sille ajalle tyypilliset muurit ja pylväät. Illalla oli sitten aika juhlia eltsun kaksikymppisiä, joten käytiin vähän luxin yöelämässäkin tuulettumassa.

Sunnuntaina oli aika sanoa heipat Sannille sekä lomalle. Aamulla kuitenkin käytiin vielä letuilla ja kirpparimarkkinoilla ottamassa arskaa.

Posted via DraftCraft app

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti